Tisza-tavi engedélyek 2011-re - már megvásárolhatóak!

"Felnőttek részére 19 ezer forintba kerül az éves horgászengedély, az egynapos jegyért pedig 1900 forintot kell majd fizetni a Tisza-tónál horgászni vágyó vendégnek. A 14 év alatti gyermekek 2011-ben is 1000 forintért horgászhatnak a négy évszakos horgászvízen. Az idősebb korosztály számára kedvező, hogy 68-ról 65 évre változik a 10 ezer forintba kerülő nyugdíjasengedély korhatára. A könnyebb tájékozódás érdekében megújult a fogási napló, megtalálható benne a Tisza-tavi horgászrend és a Tisza-tó természetvédelmi területeinek térképe.

A természetvédelmi területeken való közlekedés korlátozása enyhült: a Nagy-morotva ezután kis teljesítményű robbanómotoros csónakkal is megközelíthető a Tisza felől. A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. hosszú távra tervez, ezért figyelemmel kíséri a Tisza-tó ökológiai viszonyainak alakulását (feltöltődés, az iszapban lejátszódó bomlási folyamatok, a növényzet változása stb.), hogy ezek alapján tervezhesse meg a szükségessé váló beavatkozásokat (telelőhelyek és levonulási útvonalak kotrása, szigetek kialakítása).

A vízügyi szervekkel kötött megállapodás nyomán joggal bizakodhatunk abban, hogy a rendkívül gazdag ivadékállományt sikerül biztonságosan átteleltetnünk. Horgászati hasznosítóként egy éve működő társaságunk bevétele 2010-ben meghaladta a 130 millió forintot, mely lehetővé tette a biztonságos halgazdálkodást és megteremti az alapot a tervezett halasítások és a halőrzés további erősítésre. Jövőre különösen a családi és gyermekhorgászatot igyekszünk propagálni, hogy ne csak halakból, hanem horgászokból is biztosítva legyen megfelelő utánpótlás a Tisza-tavon."
Cikk forrása: www.tiszato.hu

2011-ben forgalmazott Tisza-tavi területi horgászengedélyek
Felnőtt éves területi horgászengedély: 19000 Ft
Felnőtt heti területi horgászengedély: 8300 Ft
Felnőtt 3 napi területi horgászengedély: 5000 Ft
Felnőtt 2 napi területi horgászengedély: 3500 Ft
Felnőtt napi területi horgászengedély: 1900 Ft
Ifjúsági éves területi horgászengedély: 8200 Ft
Ifjúsági heti területi horgászengedély: 2600 Ft
Ifjúsági 3 napi területi horgászengedély: 1500 Ft
Ifjúsági 2 napi területi horgászengedély. 1100 Ft
Ifjúsági napi területi horgászengedély: 700 Ft
Kedvezményes éves területi horgászengedély 65 éves kor fölött: 10000 Ft
Gyermek éves területi horgászengedély: 1000 Ft
Kedvezményes házastársi jegy: 8500 Ft
Fogási napló: 100 Ft
Jegyinformáció forrása: www.sporthorgasz.eu

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.