Kedvezmény a Herman Ottó HE tagjainak

Szeged - Az országban egyedülálló módon segítik egymást a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület tagjai. A pecások bizonyos szolgáltatásokra kedvezményt adnak egymásnak, csak az érvényes horgászengedélyt kell felmutatni.
A Délmagyarország online változatának mai cikkje:

„Jó ötletnek tartom az elképzelést. Motorszerelőként máris felajánlom a segítségemet. Tehát ha elindul a HOHE-szaki, már eggyel többen vagyunk!" – írta egy horgászegyesületi tag Halász László halőrzési csoportvezetőnek, akinek a fejéből kipattant az ötlet. Mások is jó felvetésnek tartották, hogy a hetvennyolc éve alapított Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület (HOHE) tagjai így segítik egymást.

– Mindig azon jár az eszem, hogy milyen pluszszolgáltatást tudnánk nyújtani a közel 3000 tagunknak, akiknek a nagy része szegedi. Körülbelül egy éve megegyeztünk az egyik mobilszolgáltatóval, azóta ingyen beszélhetnek egymással azok a horgászok és családtagjaik, akik beléptek a HOHE-flottába – mondta egy korábbi kezdeményezéséről Halász László, aki most a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva felhívást tett közzé. Ebben egyebek mellett azt írta, hogy ma már „egyre kevesebbet tudunk áldozni a hobbinkra, szórakozásunkra, hiszen a legtöbb családban már csak a megélhetésre koncentrálnak. Tehet ez ellen valamit az ember, vagy csendben megpróbálja túlélni ezt a helyzetet?". Halász szerint lehet ez ellen tenni.

– Bár közel háromezren vagyunk, nem nagyon tudjuk, hogy ki mivel foglalkozik, pedig bizonyára vannak közöttünk kiváló szakemberek, orvosok, kereskedők, villanyszerelők, autószerelők, és még folytathatnám a sort. Szerintem ők alkalmasint segítenének horgásztársaiknak. A visszajelzések azt mutatják, hogy a különböző szakmák képviselői, cégek vezetői, tulajdonosai 10–30 százalék kedvezményt is adnak, ha őket keresik és bízzák meg sporttársaik, az egyesület tagjai egy-egy feladattal – magyarázta Halász László. A halőrzési csoportvezető elmondta, hogy a felhívásra már többen regisztráltak az egyesület honlapján. Ezt egyébként személyesen is megtehetik az egyesület Szentháromság utcai irodájában, csak egy nyomtatványt kell kitöltenie annak, aki segíteni akar a sporttársának. Ehhez a név és a szolgáltatás mellett csak a horgászigazolvány számát kell feltüntetni.

A HOHE honlapja szerint már regisztrált olyan horgász, aki kéményjavítási, kertépítési és villanyszerelési, más weblapkészítési, grafikai, kiadványtervezési és könyvelési munkát kínál kedvezményért az egyesület tagjainak. De fogtechnikus és dísznövénytermesztő ajánlata is olvasható a honlapon. Halász László felhívására nem csupán „szakik" válaszoltak. „Egy szegedi egészségügyi intézményben dolgozom részlegvezető ápolóként. Kedvezményt nem tudok adni, de bárkinek szívesen segítek" – írta a lelkes pecás.

Hogy ne kelljen keresgélni, itt található a lista a kedvezményt nyújtó szolgáltatókról.
Gondolom, a kezdeményezés nem védett, az ötlet szabadon másolható!

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.