Herman Ottó Horgászegyesület - Szeged - oldala

Share this

Összes szegedi horgászbolt... Bővített, frissített híranyag.
2011. évi területi engedélyárak
HOHE hírek 2009. december / 2010. évi engedélyek / nyitvatartás
2010. évi területi engedélyek árai: Ide kattintva elérhető!
A szegedi Herman Ottó HE. telepítési tervei 2010-ben: videóinterjú
Érdemes olvasni a "Friss hírek" rovatot, gyakrabban frissül, mint az egyesületet bemutató oldal!

Idézet a Délmagyarország napilapból, 2007.06.04.:
Szegeden pezseg a horgászélet. Pezsgett eddig is – de tavasz óta különösen. A város legnagyobb horgászegyesületének új elnöke idegenforgalmi szakember – s képzettségét a horgászturizmus fejlesztésében is kamatoztatja. Soha ennyi halat nem telepítettek, mint az idén – és az országból mindenhonnan jönnek a horgászok.

,,Tavasszal a budapesti utazási kiállításon a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület elárasztotta szórólapjaival a belföldi idegenforgalmi irodák standjait, így rengetegen tudomást szerezhettek az itteni lehetőségekről. – Lehetetlen helyzet volt, hogy csak telepítjük a vizeinket, telepítjük, már az ország legjobb vízterületei közé tartozik a miénk, s ehhez képest nem vagyunk eléggé ismertek – mondja Nacsa József, az egyesület új elnöke, neves idegenforgalmi szakember. Persze a szegedi horgászoknak, az egyesület tagjainak nem kell attól tartaniuk, hogy a vendégek „elfogják előlük a halat": a horgászturizmusból származó bevételt az egyesület szintén haltelepítésre fordítja. Minél több a horgász – annál több a hal.

Új elnök a Hermannál

- A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület új elnökét, Nacsa Józsefet márciusban választotta meg az egyesületi közgyűlés. Eddig társadalmi halőri tevékenységet végzett a Hermannál. Kora gyermekkora óta szenvedélyes horgász – eddigi legnagyobb hala egy tizenhét kilós harcsa. Csaknem negyven éve dolgozik az idegenforgalomban, a Magyar Turisztikai Egyesület megyei elnöke, a Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagja, utazási irodát üzemeltet –, s idegenforgalmi vénáját immár a horgászélet föllendítésében is hasznosítja. -

Már Budapestről is jönnek Szegedre vándorhorgászok, mi több, még a Tisza-tó mellől is, csak két, ütős példát említve, s ez nem véletlen: soha ennyi hal nem volt még a hermanos vizeken, mint most – halljuk az elnöktől. Idén 15 millió forintért telepítenek, és ebből 11 millió forint értékű hal máris benn úszkál az egyesületi vizekben. Az összmennyiség 250 mázsa méretes pontyot, 50 mázsa kis pontyot, sok-sok ezer csuka-, süllő-, harcsaivadékot jelent.

És nemcsak a halasítás emeli a horgászlétszámot! – A város tavaly bekerült az első tíz, leglátogatottabb hazai település közé, rengeteg embert vonz. Gyakori, hogy miközben a család például megtekinti a szabadtéri-előadást, a családfő kimegy horgászni – ismerteti idegenforgalmi tapasztalatait az egyesületi elnök. A versenyhorgászat is tömegeket mozgat meg – fűzi hozzá Schreiter Tibor ügyvezető alelnök, az országos ifjúsági horgászválogatott szövetségi kapitánya.

Kilencvenegyben például, amikor a szegedi Maty-éren rendezték meg a horgász-világbajnokságot, húszezer ember látogatott ide. Idén, június 22-étől 24-éig ugyanitt tartják az ifjúsági országos egyéni bajnokságot, s 30-án a klubcsapatok országos bajnokságát, s ezek is sok száz embert vonzanak Szegedre. A csapatokkal hozzátartozók, szurkolók is érkeznek, a versenyeken és a edzéseken rengeteg néző igyekszik ellesni a kiválóságok módszereit. S költik a pénzt, ezt a vendéglátóhelyek éppúgy megérzik majd, mint a panziók, szállodák – és egyáltalán, az egész város.

Vizek és árak

A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület vizei: a repülőtéri tórendszer – a Keramit, Tejes, Gumis, Temető-tó –; a Fehér-part és Szilvás nevű Tisza-holtág; az újszegedi Holt-Maros; a sándorfalvi tó; az algyői főcsatorna; a tiszai medencés kikötő. A kombinált területi jegy, mellyel minden víz igénybe vehető, egyesületi tagok részére 14 ezer, a máshonnan érkezőknek 28 ezer forint évente. A szintén kombinált napijegy 2500 forintba kerül – ezzel huszonnégy óra alatt akár az összes víz kipróbálható. "

forrás: delmagyar.hu - Farkas Csaba

>>>>><<<<<

Területi engedélyek válthatók a horgászegyesület irodáján kívül a szegedi horgászboltokban is: címek lejjebb!

2010. évi területi engedélyek árai: Ide kattintva elérhető!

K- Fish Horgászcikk Szaküzlet
Szeged Kossuth L. sgt.. 69-71.
Tel:+36 62 426-735

További információk a K-Fish horgászcentrumról>>>

ERDEI Horgászbolt
Szeged Rókusi krt. 33.

Kárókatona Horgászbolt
Szeged Kálvária tér - Katona József u. sarok
Nyitva: H-P: 8-18 Sz: 6-10

SCH Horgászbolt
Szeged Sándor u. 42
Tel: +36 62 471-167

Nyitva: H-P: 8-17 Sz: 8-12

Balzer - Farkas Horgászbolt
Szeged Rákóczi u. 17.
Tel: +36 20 938-5988
Összes szegedi horgászbolt... Bővített, frissített híranyag.

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.