Rovinj - az Adria ékszere

Share this

Rovinj - az Adria ékszere

A horvát tengerpart egyik legromantikusabb, leggyönyörűbb városa. Lakosainak száma kb. 13500. Számottevő és látványos régészeti feltárásokkal, műemlékekkel rendelkezik az illír, a római és a velencei időkből.

Rovinj egyik legismertebb, annak jelképévé is vált műemléke a Szent Eufémia templom, melynek harangtornyából csodás panoráma tárul elénk.Rovinj egy félszigeten terül el, olasz városkához méltóan a régi negyed felszalad a hegytetőre, ahol a hatalmas Santa Eufémia templom őrzi a hely nyugalmát.

A rendkívül változatos kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket nyújtó Rovinjban találjuk a horvát tengerpart egyik legmodernebb vitorláskikötőjét is.
  
ACI ROVINJ
52210 Rovinj
Tel/Fax: 052 813 133
a kikötő honlapja

Rovinj különleges látnivalója az Akvárium, feltétlenül érdemes megnézni!
Címe: obala G. paliage 5. A nyári hónapokban 9-21 óráig tart nyitva.

A város túristacélpontként egyre népszerűbb, ami szépségén és romantikus hangulatán kívül a fapados légitársaságok térhódításának is köszönhető.

Világítótorony Sv. Ivan(Szt. Iván) szigetén
1853-ban épült világítótorony, a Rovinj előtti 13 szigetből álló szigetcsoport legdélebbi szigetén található. A szigetecske kb 70x50 m-es, körülötte a víz sekély: ideális búvárkodáshoz és horgászathoz. Az épületben két kiadó apartman található: összkomfort egy lakatlan szigeten a tenger közepén! Stresszmentesen eltölthet egy hetet a nyugalom szigetén!
Erről és további szálláslehetőségekről bővebb tájékoztatás:
Álompihenés az Adrián gyorsan és egyszerűen az Adriatic.hr honlapján keresztül

Rovinj interaktív térképe

Nagyobb térképre váltás

Horgász napijegy váltható Rovinjban:

LOKVA utazási iroda
Rovinj Trg (tér) na lokvi
Tel: 813-365

NATALE Carducci 4.

EZEA Vlaclceva 47.
Rovinji pillanatképek


Google


A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.