Pontytilalom feloldása!

- A Velencei-tavon fogható a ponty 2009. június 1-én 0:00-tól.
- A Balatonon az idei évben nincs fajlagos fogási korlátozás a pontyot illetően!
A hír forrása: MOHOSZ
- A Csongrád megyei horgászvizeken ez év május 30-án 0:00-tól fogható a ponty. A fajlagos fogási tilalom feloldásának oka: a korai meleg miatt már befejeződött a ponty ívása.
A hír forrása: szegedindex.hu
- Feloldotta a hatóság a ponty fogási tilalmát a nagykanizsai Csónakázó-tavon, ill. a gébárti víztározóban.
A hír forrása: zalaihirlap.hu
- Idén nincsen ponty fajlagos tilalom a Szigetköz Horgász Egyesület által kezelt vizeken: győrújfalui kavicsbányató, dunaszentpáli kavicsbánya, abdai kavicsbányató, öttevényi tó (kis tó), öttevényi kavicsbányató (nagy tó), lébényi Rabi-tó, mosonújhelyi kavicsbányató (nagy tó), mosonújhelyi II. kis kavicsbányató, ikrényi Holt-Rába, Fábián-tó.
A hírforrása: kisalföld.hu
Több ponton módosult a halászati törvény:
- 2009. május 15-e után horgászengedély kiváltása esetén nyilatkozni kell arról, hogy nincs ellenünk folyamatban halászattal, horgászattal kapcsolatos szabálysértési vagy büntetőeljárás. A hamis nyilatkozat 50.000 Ft-ba "kerül".
- Akit a vízparton érnek tetten (halfogási szabálytalanságra gondolok:)), három évre eltiltható a horgászattól. Július 15-től a max. bírság 500.000 Ft lehet. Akinek bejelentett munkahelye van, letiltható a bírság a fizetéséből.
- Az engedély nem felejthető otthon, hiába mutatjuk be utólag, a halőr ezért a mulasztásért is köteles bírságolni!
A hír forrása: délmagyar.hu
Nyugodtan szólj hozzá, kommentáld a hírt, sokan vagyunk kíváncsiak a véleményedre!


Google


Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.