Nem éppen horgászhír: kajak-kenu vb a Maty-éren!

Valamennyire azért érint bennünket is az augusztus 17-e és 21-e között rendezett Maty-éri kajak-kenu vb, mely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is: valamilyen formában nyilvánvalóan horgászati tilalom is lesz. Sajnos, semmilyen információt nem tudtam szerezni ez ügyben, nagyon hálás lennék, ha valaki hozzászólásában kiokosítana minket, horgászokat ez ügyben!

Ez a bejegyzés azonban végső soron nem a vb miatti horgászati korlátozásokról szeretne szólni, hanem magáról az eseményről. Bizonyosan közöttünk is sokan vannak, akik nézőként kedvelik ezt a magyar sikersportot! Összegyűjtöttem néhány érdekes cikket a témáról az interneten, alább ezeket adom közre.

A 2011-es Kajak-Kenu Világbajnokság reklámfilmje

Nem hosszú, alig több mint egy perc, de érdemes megnézni, milyen sokan voltunk kinn az előző szegedi vb-n, milyen csodálatos volt a hangulat azon az eseményen, ahol minden idők legtöbb érmét nyertük! Várhatóan az idén is rendkívül sokan fogunk a helyszínen szurkolni a mieinknek, legalábbis erre lehet következtetni az előzetes helyfoglalásokból. A szervezők az előző versenyhez képest megnagyobbították a központi lelátót, biztos, ami biztos alapon.

ICF Canoe Sprint World Championships by MOL - Advertisement from Hungarian Canoe Federation on Vimeo.

Sokan lesajnálják a kajak-kenu sportot, hogy a világban milyen csekély iránta az érdeklődés. Megtehetik, de ilyen alapon mit tegyenek az indiaiak, akik százmillióan szurkolnak a gyeplabda mérkőzéseken: menjenek haza, mert világszerte kevesebbeket érdekel? Nálunk rangos kajak-kenu versenyeken annyian szurkolnak, mint labdarúgó válogatottunk fellépésein: ez legyen az MLSZ gondja!

A mai napon a nol.hu is közölt egy felvezető cikket a vb-ről, szerintem érdemes elolvasni! Az írás lényege: nem kell szégyenkeznünk az előző vb rendezése miatt, az általunk bevezetett technikai újításokat a pekingi olimpia szervezőbizottsága is átvette, és idén is várhatóak olyan újítások, melyek fokozzák a nézők élményeit!

A nol.hu cikke a Maty-éri világbajnokságról

Rendezés kajakra - Pálcikaemberek helyett valódi versenyzők a képen

Öt éve, a Maty-éren tapasztalhattuk először kajak-kenu viadalon, milyen is az, amikor a sportoló feje fölé kamera úszik, annak mintegy a hátáról továbbítva a képet. Most meg azt is láthatják majd a képernyő előtt ülők, hogy például Vajda Attila helyi klaszszis jobb oldali halántékáról hány izzadságcsepp gördül le menet közben, köszönhetően a Spider-kameraszisztémának, amely – hasonlóan az úszóversenyeken már látott megoldáshoz – a pálya négy szélén rögzített, 250 méter hosszú, 150 méter széles hálórendszer bármely pontjáról képes közvetíteni az iszonytató küzdelmet, természetesen HD-minőségben.
A teljes cikk a nol.hu-n...

( Sajnos elolvastam a hozzászólásokat is: elképesztő, milyen sokan vannak, akik lenézik ezt a sportágat, a fentebb már vázolt nézőpontból, elfeledkezve arról, hogy ez is a mienk )

Természetesen a sportág szövetsége is ír felvezetőt az eseményhez:

Már csak 50 nap a világbajnokságig

Újabb mérföldkő! 50 nap múlva kezdődik a Mol Kajak-Kenu Világbajnokság Szegeden. Jó hallani: a szervezőmunka problémamentesen halad! Már 90 ország regisztrált az év legfontosabb hazai sporteseményére.

„Eddig minden rendben, a munka a tervek szerint halad!” – röviden így festette le a pillanatnyi állapotot a MOL világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. Schmidt Gábor persze bővebben is kifejtette, hogy állnak az előkészületek 50 nappal az év legfontosabb hazai sporteseményének rajtja előtt.

„Örömmel jelenthetem, hogy már 90 ország regisztrált az augusztus 17-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, azaz jó eséllyel ez lesz minden idők legnagyobb kajak-kenu világversenye – mesélte Schmidt Gábor.

Az írás folytatása a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján.

Jegyinformációk és foglalás : KAJAK-KENU VB 2011 JEGYEK - SZEGED

Találtam egy honlapot, amely csak ezzel az eseménnyel foglalkozik: SZEGED 2011

Szurkolj, nyaralj és bulizz Szegeden!

Különleges szállásajánlattal várják a szurkolókat a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság szervezői. A verseny ideje alatt sportági kemping nyílik Szeged belvárosában.
Már csak bő másfél hónap van hátra a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság rajtjáig. A jegyek az előzetes várakozásoknak megfelelően gyors ütemben fogynak, az A és B lelátóra már szinte lehetetlen helyet kapni. Éppen itt az ideje, hogy szállást is foglaljon magának mindenki, aki Szegedre készül! Folytatás...

Hát hirtelen ennyit tudtam összeszedni, remélem mindenki megtalálta az őt érdeklő információt az eseménnyel kapcsolatban! Szeretettel várom a hozzászólásokat!

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.