80 kilós harcsát fogott egy szegedi horgász!

Kereken nyolcvankilós harcsát fogott egy szegedi horgász a Tisza-tavon a minap. A több mint két méter hosszú óriást, amely három szál nadályra kapott, speciális, a csúcstechnikát képviselő fölszereléssel ejtette zsákmányul a Szőke Tisza Horgászegyesület tagja. Először saját csónakjából fárasztotta a monstrumot, majd megérkezett egy horgásztárs, és annak csónakjából folytatódott a fáradhatatlannak tűnő óriás megfékezése. Végül vágóhoroggal emelték a csónakba a halat a háromnegyed órás fárasztás után.

Mi az óriásharcsa-fogás titka? - Sokat kell horgászni - árulja el Herczeg Gyula. S persze ott, ahol van is óriás harcsa. Az éhes harcsa jellegzetes, összetéveszthetetlen forgással jelzi jelenlétét a víz színén, miközben a kishalakat üldözi. Így volt ez ebben az esetben is. - A forgásokból ítélve maradt még ott nagy harcsa, nem is kevés - halljuk a zsákmányul ejtőtől, akinek ez a mostani az élete legnagyobb hala. A titok további nyitja a kitűnő felszerelés - s hát a szerencse. Az óriáson kívül még öt darab, tíz-tizenöt kilós harcsát is zsákmányul ejtett Herczeg Gyula a Tisza-tavi túrán.

És mi készül a nagy harcsából? Egy részét elajándékozta a horgász, egy részét megtartotta. Lesz belőle halászlé, harcsapörkölt, és roston harcsa - kukoricalisztben megforgatva. Hányan laknak majd jól belőle? Azt nem tudjuk, de hogy nagyon sokan jóllakhatnak, az bizonyos!

Farkas Csaba 2007-07-18

Az óriás

forrás: delmagyar.hu

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.