A Tisza és a Maros összefolyása - műholdas felvétel

Jelenleg is élénken fórumoznak a délmagyar.hu olvasói a szeméttengerről, ami tegnap érte el Szegedet. Szakemberek szerint mostanra a szemétnek már el kellett volna hagynia a várost. Jelentem, ma délután 19:00-kor még bőven úszkáltak a műanyag palackok Szeged "főutcáján". Nem annyi, mint tegnap, de egy is több a kelleténél! Jogosan fel vagyunk háborodva azon, hogy a sógorok szennyezik a Rábát, a Tiszán úszó hulladékot meg szép, alattomos csendben átengedjük Szerbiába. Ez nem ugyanaz az eset? Oké, a szemét valószínűleg nem a miénk, de ez még nem ok arra, hogy rá se hederítsünk. Szerintem szedje össze, akinek ez a dolga, és nyújtsa be a számlát a szennyezőnek. Nem valószínű, hogy ukrán vagy román szomszédaink fizetnének, de hogy nem örülnének a rájuk irányuló nemzetközi figyelemnek, az tuti! Arra kérem tisztelt olvasóimat, benneteket horgásztársak, hogy a fenti linkre kattintva olvassátok el a fórumbejegyzéseket, és ha indíttatásotok van, szóljatok hozzá! Jelenleg, mi horgászok, úgy gondolom hogy ennyit tehetünk kedves folyónk tisztasága érdekében: ébren tartjuk a figyelmet! Aki látta tegnap a mindent elborító szeméttengert, remélem egyetért velem.

Csak érdekességképpen, belinkelem ide a Maros-torok műholdas képét. Érdekes megfigyelni, mennyire különbözik a két folyó, és hogyan keveredik össze a vizük. A torkolat alatt a Tisza már nem nyeri vissza eredeti színét. Akit bővebben érdekel, az egérrel nyugodtan húzgálhatja, nagyíthatja a térképet, a térkép alatt lévő linkre kattintva pedig nagyobb nézetet kap!
Nagyobb térképre váltás


Google


Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.