Halfesztivál Szegeden

Share this

IDÉN IS LESZ!

Immár 12. alkalommal:


NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL 2008

A SZEGEDI HÍD ALATT..."

szeptember 04-07.


Minden évben szeptember első hétvégéjén rendezi, immár 12. alkalommal a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált a Roosevelt téri Halászcsárda és a MATUR Csongrád Megyei Szervezete. A fesztivál alapítóinak eredeti célja a szegedi halászlé hagyományainak őrzése, és a hal - mint egészséges táplálék - népszerűsítése. Elmondható, hogy ez a cél évről évre jobban teljesül, évről évre többen főzik a halászlét a Tisza partján, mind többen kíváncsiak a rendezvényre és a halételekre, itthonról és külföldről egyaránt.
A Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon bárki bizonyíthatja főzőtudományát, a részvétel feltétele: előzetes jelentkezés. Jelentkezési lap megtekinthető, ill. letölthető az alábbi linken:halfesztival.hu
A résztvevő szakácsok érdemrendet kapnak, attól függően, éppen hányadik alkalommal neveznek a versenyre: az először indulók "vasbogrács" nevű érdemrendet kapnak, a legszorgalmasabbak, a hetedik indulás emlékére "Örökös Halfőző" érdemrendet vihetnek haza.

 

A fesztivál már csütörtökön este megkezdődik, halászcsárdák települnek ki a rakpartra, és lesz mindenféle árus is természetesen! Kb. este tíz órakor egy igazi "szögedi boszorkány" hozza REPÜLVE az óriás bogrács halászlébe való paprikafüzért.
A Roosevelt téri Halászcsárda szombaton és vasárnap a 7000 adagos óriás bográcsban főz összesen 14000 adag szegedi halászlét, mégpedig a vízi bástyán.
Fellépők a fesztivál programjában:
DRINK PANTHERS, IRIGY HÓNALJMIRIGY, MOLNÁR DIXIELAND BAND, ZSOM BOYS, Ivánovics Tünde, Fábri Géza, Algyői Citerazenekar.
Lesznek természetesen vízi bemutatók is, valamint hőlégballonos és repülőgépes városnézés.
Aki részletesebben kíváncsi a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra, annak ajánlom a halfesztivál hivatalos honlapját!


Google


A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.