Horgászturisztikai Centrum - Ócsárd

Share this

Ócsárd község Baranya megyében található, Pécstől mintegy 16 km-re, a Pécset Harkánnyal összekötő 5814-es főútvonal mellett, Harkánytól 12, Siklóstól 18 km-re. Elhelyezkedése ideálisnak mondható, amennyiben úgy dönt, hogy értékes szabadságából itt tölt néhány napot, két kellemes horgászat között bármikor átugorhat Pécsre, fürödhet Harkányban, bejárhatja Siklós nevezetes várát.

Az Ócsárdi Horgászcentrumban található horgásztó kb. 4 ha területű, jellemző, fő hala a magyar horgászszokásoknak megfelelően a ponty, méghozzá saját nevelésű állomány. A tó természetes eltartóképességének kb. négyszerese, ötszöröse van folyamatosan telepítve, fokozandó a fogási esélyt.
A tóban fogható ragadozóhal is, süllő. A harcsás(ragadozóhalas) tó tavasszal harcsával, nyáron afrikai harcsával, ősszel csukával van telepítve, jó eséllyel lehet legyezni, pergetni. Nyáron amur és tokhal is telepítve van.

Horgászati feltételek

Horgászni belépőjeggyel vagy napijeggyel lehet, erről bővebb tájékoztató a horgászcentrum honlapján található. Állami horgászjegy szükséges!

Szálláslehetőség

A tóhoz vendégház is tartozik, egy nagyon szép, tájba illő, falusi jellegű, saját kivitelezésű, öt szobás épület. A szobák fűthetőek, tehát egész évben használhatóak! Üdülési csekket elfogadnak, a szobaárak magukban foglalják a horgász belépőjegyek árát is!
Bővebb tájékoztató a szállásról itt található.

A horgászcentrum területén étterem, söröző, rendezvényterem is található.

Légifelvétel a horgászcentrumról:

Ócsárd interaktív Google térképe:


Nagyobb térképre váltás

Ócsárdi Horgászcentrum honlapja

Néhány kép kedvcsinálóként:


Google


A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.