Fontos változások a horgászatban 2014-től

Találtam egy nagyon jó, könnyen érthető, bármely horgász számára jó szívvel ajánlható írást az új országos horgászrendről. Elég hosszú írás, de úgy gondolom, hogy különösen ilyenkor télen bármelyik horgász tud időt szakítani az elmélyült olvasásra.

Az új OHR sok helyen, alapvetően különbözik a régitől, nem szabad alapos ismerete nélkül horgászni. Pillanatok alatt "bűnözővé válhatunk", ha nem olvastuk és nem értelmeztük helyesen a szabályt!

Csak egy példa: bevezették a "nem fogható" halfaj kategóriáját. Ilyen pl. a kecsege. Engedélyezhető az adott vízen a kecsege fogása, de ehhez igazolni kell, hogy a kecsege helyi állománya elbírja a horgászati hasznosítást. Érdemes a területi engedélyünket nagyon átnézni, az adott vízen mi fogható és mi nem!

"A halászatról és horgászatról szóló törvényt egy teljesen új alapokra felépített törvény váltotta le. Ennek jelentős része – az előzetes tervektől eltérően – már 2013. szeptember elsejétől hatályba lépett, ám a benne foglaltak megvalósításának szabályait részletesen megadó végrehajtási rendelet még hiányzott.
2013 végére ez utóbbi miniszteri rendelet is elkészült, 2014. január elsejével hatályba is lépett. Az új jogszabályi háttér számos fontos változást hoz a horgászok életébe is, ezeket igyekszünk áttekinteni."

A cikk eredetije a Haldorádón:

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.