Aranyponty horgász centrum - Rétimajor

Share this

Csak horgászna, vagy halat is szeretne fogni? Mi 1500 hektáron termelünk halat!

Az Örspusztai Horgászcentrum az Aranyponty Rt. rétszilasi tóegységének északi részén található. Jelenleg 6 tavon, közel 90 hektáron lehet horgászni. A legnagyobb tó 70 ha-on terül el ( Örsi II.), mely egy keresztgáttal két külön tóra oszlik. A természetes tóból kialakított „Cigánytó” 10 ha-os területével őrzi eredeti szépségét. A két nagyobb tó között elhelyezkedő „Körtó” kis méretéhez képest (0,5 ha) kiváló fogási lehetőségeket biztosít . Az „Extrató” a nagy halak horgászatát kedvelők számára nyújt felejthetetlen élményeket. A legkisebb tó az „Okta-tó” pedig a szezonális halak horgászatát biztosítja a különlegességeket kedvelő horgászok számára.
A horgászcentrum nyitva tartása szezonális, a nappalok hosszához igazodik, tavasszal-ősszel 7-18-ig, nyáron pedig 6-20-ig.

A horgásztavakat napijeggyel és különféle bérletekkel lehet látogatni. A napijegy váltásának feltétele az érvényes állami horgászjegy. A kétféle napijegy (felnőtt és a 14 év alatti ifjúsági) tartalmazza a 3 kg vegyes fehérhal árát is. A kiváltott jegy birtokában horgászni két bottal lehet és az elvitelre szánt hal termelői áron megvásárolható. A megfogott, de hazavinni nem kívánt halat a horogról kíméletesen vissza lehet helyezni a vízbe. Az aktuális halárak a hirdető táblákon megtekinthetők.

A magyarországi horgászszokásoknak megfelelően a tavak túlnyomórészt ponttyal vannak betelepítve. Ezenkívül megtalálható még az amur, a csuka, a szürke harcsa, a kárász, a compó és a keszegfélék is. Az „Okta-tó” az idényjellegű halak horgászatára biztosít lehetőséget, így nyáron afrikai harcsa, ősszel-tavasszal pedig pisztráng, amerikai csatorna harcsa és lénai tok található a tóban. A nálunk is egyre jobban terjedőben lévő „fogd meg a halat és enged vissza”szemléletnek szeretnénk megfelelő teret biztosítani . Ezért alakítottuk ki „Extratavunkat”, ahol a nagy méretű halakat kifogásuk után (fényképezés és sebfertőtlenítés után) kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.

A horgászcentrum központjában található a szolgáltatóház, ahol horgászbolt, büfé, vendégszoba, vizesblokk (tusolók és WC-k), valamint haltisztító is létesült. A horgászboltban különféle etetőanyagokon és élő csalikon kívül a legtöbb horgászathoz szükséges felszerelés is megvásárolható, egyben a napijegy megváltása itt történik. A kifogott halakat a praktikusan kialakított haltisztítónál konyhakészre lehet elkészíteni, így elkerülhető az otthoni konyhai felfordulás.

Azoknak a horgászoknak, akik több napra szeretnének maradni horgásztavainknál, különféle szállás lehetőségeket ajánlunk: vendégszoba, lakókocsi és kemping.

A bejáratnál található a kiépített, zárt parkoló. A horgászok gyalogosan innen közelíthetik meg a tavakat, akinek sok a csomagja, az felpakolhat az ingyenesen elvihető kézikocsik egyikére. A tavak körül esőbeállók, stégek és tűzrakó helyek teszik otthonossá a horgászatot. Gondoltunk a család nem horgászó tagjaira is. A gyerek számára a centrum parkjában egy játszótér létesült, ezenkívül kerékpár bérlésére is van lehetőség.

Egész évben rendszeresen horgászversenyeket szervezünk törzsvendég horgászaink részére. Vállaljuk horgászversenyek, főzőversenyek lebonyolítását cégek, baráti társaságok, egyesületek számára. Horgászcentrumunkban az állami horgászvizsga letételére is van lehetőség.

Az Aranyhorog Horgászegyesület keretén belül lehetőség van állami horgászjegy meghosszabbítására, illetve kiváltására.

Látnivalók, programok

A horgászat mellett további programokat is tudunk ajánlani: meglátogatható a helyi Aranyponty Halászati Múzeum, őshonos magyar állatfajták bemutatója, halászléfőző verseny, lovaskocsikázás a tavak között, íjász-solymász bemutató, stb.

június végén - Szent Péter Napi Halászbúcsú

Az oldal forrása: rétimajor.hu

RÉTIMAJOR: Halászat, turisztika, horgászat - Elérhetőségek
Cím: 7014 Sáregres-Rétimajor
Telephelyvezető: Békefi Tamás
Gsm: +36305367285
Tel: +3625509190
Fax: +3625509191

További bőséges információt találhat a rétimajor.hu oldalon!


Google


A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.