Mártélyi Holt-Tisza

A mártélyi Holt-Tisza a folyó szabályozása során alakult ki, 1889 és 1892 között. Az elmúlt időszakban a holtág az északi végén teljesen feltöltődött, a déli végen a mesterségesen fenntartott fokon keresztül viszont a kapcsolat megmaradt az élő folyóval. A holtág hossza kb. 4.7 km, szélessége 175 és 85 m között váltakozik, a legmélyebb részen 7 m mély, átlagmélysége 3.5 m. A vízfenék jellemzően iszapos, helyenként a vízbe dőlt fák miatt akadós.

Jellemző halfajok: harcsa, nyurga ponty, süllő, csuka, amur, balin, keszeg, törpeharcsa.
Helyi rekordok: a legnagyobb itt fogott harcsa 41 kg-os volt, nyurgaponty 12 kg, csuka 8 kg.
1971 óta tájvédelmi körzet, ez a tény hatással van a helyi horgászrendre is: a védett területen sátorozni tilos, háziállatot bevinni tilos, a vízinövényzetet sem szabad irtani. Etetéshez alkalmanként max. 2 kg etetőanyag használható!
A vízterület kezelője a hódmezővásárhelyi Dobó Ferenc Horgászegyesület.    honlap
Napijegy az alábbi helyeken váltható:

 • Hódmezővásárhelyen az egyesület irodájában (Zsoldos u. 1.)
  Tel: +3662646420    kedden, pénteken 14:00-17:00
 • Czero horgászbolt (Hómezővásárhely, Kaszap u. 21)
 • Mártélyon a Horgász presszóban (05:00-22:00), a vasútállomás mellett.
 • A holtág térképe:

  Mártélyi horgásztanyákról bővebben>>>

  Share this

  A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.