Malomzugi Holt-Zagyva

Share this

Malomzugi Holt-Zagyva térképe és megközelítése


Nagyobb térképre váltás
A térképbeállítás nem sikerült teljesen tökéletesre, a Malomzugi Holt-Zagyva a piros jelölés fölött található fül formájú vízterület!
Megközelítés: Budapesttől 100 kilométerre - Szolnok város északi határában található a Malomzugi Holt- Zagyva.
A főváros felől érkezők Szolnok belvárosán végighaladva - a Zagyva folyón átkelve nyílegyenesen a Besenyszögi útra jutnak, mely a malomszögi hétvégi házaknál ér össze a holtággal. A leágazásnál tájékoztató tábla informálja az érkezőket.
A szilárd burkolatú út a part közvetlen közelében ér véget - így gépkocsival és motorkerékpárral egyaránt kényelmesen megközelíthető a holtág intenzív szakasza.
A terep kirándulásra és táborozásra is alkalmas - ideális tehát családi programok lebonyolítására.

Malomzugi Holt-Zagyva hivatalos honlapja. A honlapon minden szükséges információ megtalálható: megközelítés, jegyárak, horgászrend, aktuális hírek, tórekordok.

A megközelítési információt a holtág hivatalos honlapjáról másoltam, aktuálisan nem teljesen pontos, mivel Szolnok belvárosa egy ideje már le van zárva az átmenő forgalom elől, de az útirányt Besenyszög felé táblák jelzik. A felújított buszpályaudvar magasságába érve nem a szokott módon egyenesen kell haladni, hanem balra kell fordulni!

Létezik még egy honlap, amelyik a holtággal foglalkozik, ez egy személyes blog, Rácz László adminisztrálja: http://holtzagyva.tk/news.php
Ezúton is köszönöm neki, hogy felhívta a figyelmemet erre a kitűnő horgászvízre!

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.