Kaszinó a Velencei-tó partján

Megszólalt a MOHOSZ a Velencei-tó partjára, Sukoró község határába tervezett óriási szerencsejáték központ ügyében. Úgy gondolom, már éppen ideje volt, elvégre mégis csak a legnagyobb magyar civil közösség, a horgászok képviselője, érdekeinek védelmezője. A Szálka című, általam szókimondása miatt nagyra értékelt horgászblog szerzőivel ellentétben nem gondolom, hogy azért, mert kimaradt a buliból: egyszerűen csak nagyságánál fogva egy lomha, nehezen reagáló, a mai világhoz a kelleténél nehezebben alkalmazkodó szervezetről van szó, melyet gyakran jogosan kritizálhatunk, csak egyet ne feledjünk: a miénk!
Az egyszerűség kedvéért beillesztem ide a felhívás szövegét, minden változtatás nélkül:

Ne tegyék, nem engedjük!

Mi, a Magyar Országos Horgász Szövetség Választmánya, több mint 330.000 horgásztársunk képviseletében tiltakozunk az ellen, hogy a Magyar Állam értékesítette a Velencei -tó mentén, Sukoró község térségében fekvő 80 hektáros területet!

A Velencei - hegység lábánál található egybefüggő zöldterületen rendkívül gazdag élővilág és természeti értékek mellett evezős és horgászversenyek rendezésére alkalmas partszakasz található.

A Nemzetközi Sporthorgász Szövetség hitelesített Nemzetközi Sporthorgász Centrummá minősítette az itt található versenypályát, amely nagyszerű magyar horgászsikerek helyszíne , családok kirándulóhelye.

Határozottan ellenezzük, hogy természet szerető horgászaink és az ott élők számára nemkívánatos , táj idegen monstrum képében "King's City" fantázianéven Európa legnagyobb szerencsebarlangja épüljön "a maga hordalékaival" együtt!

Elvárjuk,hogy a Legfőbb Ügyészség valamint az illetékes hatóságok tegyenek meg minden lépést az állampolgárok és nemzeti kincseink, így vizeink és a természet megóvása védelmében a jogügylet érvénytelenné nyilvánítása, a tájba nem illő, környezet pusztító üzleti beruházás megakadályozása érdekében.

Elhatároztuk, hogy felsorakozunk a helybéliek mellé. Sporttársaink és családtagjaink körében.

Tiltakozó aláírásgyűjtő akciót kezdünk a Velencei- tó partjára tervezett érték és ökológiai egyensúlyt romboló "kiemelt beruházás" ellen .

Ezen tiltakozás és az aláírás gyűjtő ívek a horgászegyesületeknél és a területi szövetségeknél várják a tiltakozni kész barátainkat.

Amennyiben az aláírásgyűjtő ívek valóban megtalálhatók a horgászegyesületeknél, írjuk alá! Ennyit megtehetünk kedves horgászhelyünk védelme érdekében! Nem vagyok a beruházás ellenzője, a pénzével mindenki azt tesz, amit akar, de lehetne szerencsésebb helyet is találni egy kaszinónak, ami a befektetők tervei szerint rengeteg látogatót vonz majd, munkát ad a helybelieknek, bevételt a helyi önkormányzatnak, stb.
Kedves sportársaim, olvassátok el a Szálka bejegyzését, szóljatok hozzá, ott, vagy itt! Ez egy olyan téma, ami nem hagyhat hidegen minket, és tehetünk is valamit a saját érdekünkben!

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.