Izsáki Horgász- és Pihenőpark

Share this

Országunk dél-alföldi régiójában, Budapesttől déli irányba 110 km-re, Izsák város északkeleti részén található az Izsáki Horgász- és Pihenőpark. A 32 hektáros területen összesen 8 különböző horgásztó található, hogy valamennyi horgász megtalálja a kedvenc módszeréhez legmegfelelőbb tavat. A komplexum csaknem 7 hektárnyi, halfajokban gazdag, nagy halállományokkal rendelkező horgásztavai egész évben várják a horgászokat és a kikapcsolódásra, pihenésre vágyókat. Melegkonyhás csárda (Izsáki Halászcsárda), úszómedence, gyermekmedence, napozóterasz, gyermekjátszótér és családbarát, parkosított, erdősített környezet garantálja a könnyed kikapcsolódást a család valamennyi tagja számára. A horgásztavakhoz közeli erdős környezetben található összkomfortos vendégházak és színvonalas kemping áll a több napra ideérkező kedves vendégek szolgálatára.

Izsáki Horgász- és Pihenőpark térképe: Horgászat

Az Izsáki Horgász- és Pihenőparkban 8 különálló vízfelületen, összesen csaknem 7 hektárnyi területen lehet horgászni, amelyekre jegyet váltani a „horgásztanyában” lehet.

Horgászbolt, avagy „Horgásztanya”

A területre való megérkezést követően egy kis épülettel találkoznak először az idelátogatók. Ebben az épületben lehet megváltani a horgászparadicsom összes belépőjét és horgászjegyét. Működik az épületben egy kisebb horgászbolt, amely alapvető horgászcikkekkel (pl. etetőanyagok, bojlik, pelletek, üveges és dobozos kukoricák, lebegő csalik, aprócikkek, horgok, úszók, haltartók, szákok) van felszerelve. Itt működik továbbá a halmérlegelés és az élőhal árusítás is.

A részletes napijegy, illetve szolgáltatási árlista letölthető az alábbi linkről: IHP - Általános - jegyárak, belépők, kemping és vendégházak díjai stb.pdf Az Izsáki Horgász- és Pihenőpark horgásztavainak főbb jellemzői a következők: 2. Nagy tó Területe (ha): 2,8 Átlagmélység (m): 1,8 - 2,4 Fenékviszonyok: agyagos Akadók: - Növényzet: parton szórtan elhelyezkedő nádfal Halak: ponty, amur, compó, csuka, süllő, kárász, bodorka, dévérkeszeg, vörösszárnyú keszeg, busa, szürkeharcsa Horgászidőszak: 0 - 24 óráig A Nagy tóra Bojlis horgászjegy is váltható, aminek részletes feltételeit az alábbi linkről letölthető tájékoztató és árlista tartalmazza: IHP bojlis horgászjegyek.pdf 4. 4-es tó Területe (ha): 0,5 Átlagmélység (m): 0,8 - 2,2 Fenékviszonyok: agyagos Akadók: - Növényzet: parton két oldalon nádas Halak: ponty, valamint kárász, busa Horgászidőszak: 0 - 24 óráig 1. Afrikai harcsás tó Az afrikai harcsás tóra nem kell külön napijegyet váltani,bármelyik jeggyel horgászhatnak rajta, akik szeretnének hazavinni afrikai harcsát. Területe (ha): 0,08 Átlagmélység (m): 2,2 Fenékviszonyok: agyagos Akadók: - Növényzet: - Halak: afrikai harcsa Horgászidőszak: 0 - 24 óráig A kifogott halakat kivétel nélkül kötelező elvinni! 3. „L” alakú tó egyedileg bérelhető horgászhelyekkel (18 db) Területe (ha): 0,9 Átlagmélység (m): 1,7 Fenékviszonyok: agyag és sekély iszap Akadók: - Növényzet: - Halak: ponty, amur, compó, csuka, süllő, balin, kárász, bodorka, dévérkeszeg, vörösszárnyú keszeg, busa, szürkeharcsa Horgászidőszak: 0 – 24 óráig 8. „Csatorna” Területe (ha): 0,5 Átlagmélység (m): 2,5 - 3,5 Fenékviszonyok: agyagos - homokos Akadók: - Növényzet: - Halak: ponty, kárász, bodorka, vörösszárnyú keszeg Horgászidőszak: 0 - 24 óráig 6 - 7. 2 db „kis tó” Területük egyenként (ha): 0,6 - 0,4 Átlagmélység (m): 2,5 - 3,5 Fenékviszonyok: agyagos - homokos Akadók: - Növényzet: - Halak: ponty, amur, kárász, csuka Horgászidőszak: 0 - 24 óráig Az Izsáki Horgász- és Pihenőparkra vonatkozó részletes horgászati szabályok letölthetőek innen: IHP horgászrend.pdf Melegkonyhás Csárda – „Izsáki Halászcsárda”

A park területén melegkonyhás csárda is működik, az „Izsáki Halászcsárda”. A szállóvendégek részére biztosítja a mindig finom reggelit, hétvégeken a reggeli mellett igény szerint lehetőség van egy finom ebéd elfogyasztására is. Az étterem 80 fő befogadására képes klimatizált helyiség, amelyből szép kilátás nyílik a horgásztavakra, valamint a gyermekjátszótérre egyaránt, ezáltal sűrűn kihasználják különböző rendezvények lebonyolítására is. Kapható még természetesen jégkrém, üdítők, sörök, rövid italok édességek is.

Vendégházak

A legnagyobb tó partjához közel, gyönyörű erdős környezetben található 8 db összkomfortos vendégház, valamint 2 db fából készült "Nyári Lak", amelyeknek a befogadóképessége házanként 2 és 4 fő között mozog (a 8 db vendégházból 7 db 4 személyes és 1 db 2 személyes, a nyári lakok házanként 4 fő befogadására képesek). A 4 fős vendégházak (kivétel a nyári lak!) igény szerint pótágyazhatóak. Minden vendégházhoz külön parkoló tartozik, ahol 3 db személyautó is elfér.

Felépítésük: - Előtér: fából készült, körben üvegezett és szúnyoghálóval ellátott ablakok és bejárati ajtó. Található benne egy nagyobb asztal és padok. - Belső szoba: 1 db franciaágy, 1 db emeletes ágy, 1 db asztal 4 db székkel, felszerelt mini konyha, ruhás szekrény, tároló polcok, TV, DVD lejátszó. - Fürdőszoba: tusoló, WC, mosakodó A vendégházak mellett a sátorozni, nagyobb társaság esetén lakókocsizni vágyókat is szeretettel várják! Vendégházi információ : +36-30/249-6924 Az Izsáki Horgász- és Pihenőpark vendégházakra vonatkozó szabályzata letölthető innen: IHP vendégházak - házirend.pdf Kemping

A sátorozni vágyóknak hatalmas területen van lehetőségük kempingezni az erre külön kialakított területen. A kemping szociális blokkal van ellátva (WC-k, tusolók, mosakodók), amelynek megosztott női és férfi oldala van. Az épület végében konyha és hozzá tartozó mosogató helyiség is található. A lakókocsikat/lakóautókat külön parcellázott, parkosított terület fogadja.

Az Izsáki Horgász- és Pihenőpark kempingezésre vonatkozó szabályzata letölthető innen: IHP kemping - házirend.pdf Fürdőzési lehetőség

A fogadóépülettől nem messze, a horgásztavak gyűrűjéből kiemelkedő dombon található a kis kilátó, a napozóterasz, egy 6 x 10 méteres ellenáramoltatós úszómedence, valamint egy 4 méter átmérőjű kör alakú gyermekmedence, ezzel biztosítva a család legkisebb tagjainak önfeledt kikapcsolódását is.

Az Izsáki Horgász- és Pihenőpark medence használatára vonatkozó szabályok letölthetőek innen: IHP Úszómedence, gyermekmedence - házirend.pdf Üdülési Csekk, Szép kárya és Erzsébet utalvány elfogadó hely!!!

A horgászkomplexumba látogatók Üdülési csekkel, Szép kártyával, valamint Erzsébet utalvánnyal is fizethetnek a színvonalas kikapcsolódásért! Az Izsáki Horgász- és Pihenőpark valamennyi szolgáltatása Üdülési Csekkel és Szép kártyával történő fizetés esetén is igénybe vehető. Horgászparkunk mindhárom Szép kártya kibocsájtó bankkal szerződéses viszonyban áll, ezáltal el tudjuk fogadni az OTP Bank, MKB Bank és a Kereskedelmi és Hitelbank által kiállított Szép Kártyákat. A park további kedvezménye, hogy az Izsáki Halászcsárda a 2012. január 01-el bevezetett Erzsébet utalványokat is elfogad.

Bővebb információ az alábbi telefonszámon, vagy e-mail címen kérhető. Tel.: +36-30/249-6924 E-mail: ihp(@)parktokft.hu Reméljük, hogy hamarosan Önt is vendégünkként üdvözölhetjük majd! Izsáki Horgász- és Pihenőpark Néhány kép az Izsáki Horgász- és pihenőparból:

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.