Isztriai-félsziget/Porec

Share this

Az isztriai Porec több ezer éves város, ma is őrzi a római kori városszerkezetet, utcaszerkezetet, utcaneveket. Számos régi épület, templom, rom, egyéb történelmi emlék teszi egyedülálló idegenforgalmi célponttá a várost. Éltek itt rómaiak, gótok, frankok, szlávok, velenceiek, és valamennyi nép itthagyta kéznyomát e kisvároson - Porec gazdag kultúrális öröksége rendkívül sok érdekességet tartogat a látogatók számára. Az éghajlat is rendkívül kellemes, nyáron sincs hőség, a legmelegebb hónap augusztus, ekkor az átlaghőmérséklet 30 °C körüli.
Porecben szinte minden az idegenforgalomról szól: rendkívül sok, mindenféle kategóriájú szállashely található, a parkok, közterek szépek gondozottak. Egymást érik pizzériák, hangulatos éttermek, kávézók, éjszakai bárok, szórakozóhelyek, kaszinók, a városka éjszakai élete rendkívül gazdag.

Porec interaktív Google térképe


Nagyobb térképre váltás

Porec legismertebb látnivalói, érdekességei:

Eufrázius bazilika - a világörökség része, a 6. században épült, bizánci stílusban.

Lim-csatorna(Lim-fjord) - Porectől délre található, egyedülálló természeti képződmény, hasonló a norvég fjordokhoz. Szépsége miatt kihagyhatatlan látnivalónak számít.

Neptun templom - A Marafor-téren, a régi római főtéren állnak az 1. századból fennmaradt Neptun templom romjai.

Romaneszk ház - A 13. századi, faerkélyes ház ma kiállító teremként funkcionál.

Körtorony - A 15. század második felében, a városfal részeként épült Körtorony védelmi célokat szolgált. A tetején lévő terasz korlátozás nélkül látogatható.

Poreci strandok - Gradsko kupaliste(városi strand) - 1300 m-re, délre található Porec belvárosától.
Plava laguna és Zelena laguna -Kék lagúna, ill. Zöld lagúna - Porectől kb. 2-5 kilométerre található, mely utat megtehetjük gyalog, kisvonattal, vagy hajóval. A strand két félszigetet fog át, és örökzöld erdők veszik körül, így igen szép látványt nyújt.

Sveti Nikola sziget - Ez a kihagyhatatlan gyöngyszem Porec városával szemben fekszik. A rajta lévő kastélyt hotellé alakították át. Itt található az Adria egyik legrégibb világítótornya, az 1402-es Körtorony. A sziget Porec legrégibb fürdőhelye, mely párperces hajóúttal érhető el. Fekete tölgyerdő veszi körül, és kék zászlós strandjairól fantasztikus kilátás nyílik Porecre. A Sveti Nikola sziklás részén, amely a nyílt tengerre néz, mindig találhatunk egy magányos napozóhelyet. A sziget legismertebb strandja az 1895-ben megnyitott Oliva strand, melyet szilákból és kövekből egy kerek medencéhez hasonlóan alakítottak ki.

Porec városában horgászengedély váltható az alábbi helyeken:

Turisticka agencija ADRIATIC (ADRIATIC idegenforgalmi ügynökség)
Turisticko sebaliste bb
Telefon: +385 52 451499
email

Turisticka agencija Sunny Way (Sunny Way idegenforgalmi ügynökség)
Porec Aldo Negri 2.
Telefon: +385 52 431295
email

Horgászengedély: dozvola za ribolov

Vissza a horvátországi nyitóoldalra>>>

-

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.