Felső horgásztó/Somogyhatvan

Share this

Néhány mondat a tóról:
A Felsőtó Baranya megyében, Somogyhatvan településtől keletre, a Somogyhatvani mellékág (más néven Szilvás árok) völgyében helyezkedik el. A tó Szigetvár városától 10 km-re található, könnyen megközelíthető, a Kadarkút felé vezető főút mellett helyezkedik el.
Somogyhatvan megközelítése (interaktív térkép)

Nagyobb térképre váltás

Mesterséges horgászvíz, melyet 2006. áprilisában nyitottunk meg és a horgászok legteljesebb igényei alapján alakítottunk ki. A tó átlagmélysége 2 méter. A fenékviszonyok és akadók változók. A tó összterülete 7 hektár, halállománya igen változatos. A partokon igényesen kialakított horgászhelyek találhatók, a természeti környezet is állandóan karbantartott, rendezett.
Néhány kép a tóról:A magyarországi horgászszokásoknak megfelelően a tó jellemző halfajtái: ponty, amur, csuka, harcsa, süllő, kárász, és a keszegfélék. Törpeharcsa nincs a tóban!

A tavon napijeggyel lehet horgászni.

Azoknak horgászoknak, akik több napra szeretnének maradni horgásztavunknál, különféle szálláslehetőségeket ajánlunk: lakókocsi és sátor bérlésére van lehetőség, ez azonban minden esetben előzetes egyeztetést kíván az elérhetőségek bármelyikén. Sátraink jó minőségűek, 4 személyesek. A bérlés ára 500 HUF/fő/éj. A lakókocsi jól felszerelt, szintén 4 személyes, elősátorral rendelkezik. A bérlés ára 1000 HUF/fő/éj.

Büfénk közvetlenül a tóparton található, széles választékban kínálunk meleg és hűtött italokat, szendvicseket, hamburgert, hot-dogot, édességet, dohányárut…stb.

A tó kellemes kikapcsolódást nyújt az egész családnak. Főzési, tűzrakási lehetőséggel kiegészítve állunk vendégeink kultúrált pihenése és kikapcsolódása szolgálatában. Rövidesen elkészülnek a kiépített sütőhelyek, grill is, valamint a gyermekek örömére a játszótér.

A jövőben tervezzük horgászcikkek forgalmazását is.

A mihamarabbi személyes találkozás reményében sikeres horgászkalandot kíván:
Vágner Csabáné és Vágner Csaba Tótulajdonosok

A leírás a tó honlapja alapján készült!

A Felső horgásztó bemutató filmje:


Google


A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.