Horgásztam a Balatonon - felhívás

A Bakony - Balaton Horgász Szövetség,
A Balatoni Halászati Zrt.,
A Pannónia Kultúrális Központ és Könyvtár

az előző évek gyermekrajz kiállításainak sikeréből kiindulva harmadszor is meghirdeti gyermek/ifjúsági rajz pályázatát

Horgásztam a Balatonon

valamint

Mátyás király és kora

címmelA pályázaton az alábbi négy korosztályban lehet részt venni. A korosztálynál minden esetben a tényleges iskolai osztály és nem a pályázó életkora kerül figyelembevételre.
1 - 2. osztályos tanulók
3 - 5. osztályos tanulók
6 - 8. osztályos tanulók
Középiskolás tanulók(9 - 12. osztály)

Elsősorban a címben jelzett témához - Horgásztam a Balatonon - várunk alkotásokat. A címben jelzett élményanyag kapcsolatos lehet a halfogással, de attól el is térhet. A lényeg, hogy érzékletesen szemléltesse a Balaton adta élményt: a táj szépségét, a környezet harmóniáját, annak védelmét.

2008. a reneszánsz éve. Erre való tekintettel további egy művel lehet pályázni, amelynek témája Mátyás király és kora. E témában feleleveníthető Mátyás élete, történelmi események és természetesen a Mátyás királyról szóló mesék világa is.

Méretbeli megkötés nincs, örömmel vennénk – különösen a festményeknél - a szokásosnál nagyobb méretű munkákat (A4-nél nagyobbat). Szeretnénk, ha minél több bátor, kísérletező kedvről tanúskodó munkát kapnánk, amelyek ábrázolásmódban, vagy technikában a megszokottól eltérő módon idéznék a horgászat, a Balaton élményét, vagy a Mátyás királyra való emlékezést.

Az alkotás lehet rajz, vízfestmény, zsírkréta rajz. A zsűri egyéb alkotásokat is befogadhat (faragás, szobor vagy egyéb más technika).

A pályázat jeligés, a jeligét és a pályázatra beküldött mű címét az alkotások hátoldalán illetve a más kategóriájú alkotásokon alkalmas helyen kell feltüntetni, vagy ahhoz jelzőcímkén hozzákötni. A pályaművel együtt kell beküldeni lezárt borítékban a mű címét és a jeligét, az alkotóra és iskolájára vonatkozó adatokat, valamint a részvételi nyilatkozatot tartalmazó teljes részletességgel kitöltött ADATLAPOT. Az erre a célra kötelezően használandó nyomtatvány a http://www.bbhsz.hu , http://www.balhal.hu , http://www.pkkk.hu továbbá a http://www.cimbora.hu oldalakról letölthető.

A kiállítás 2008. november 15-én nyílik a Pannóniában és 2008. december 1-ig lesz látogatható. Ezt követően a díjazott művek országos vándorkiállításon vesznek részt.
A bejegyzés forrása: Balatoni Halászati Zrt

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.