Jubilál a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület

Szeged - 75 évvel ezelőtti alapítását ünnepli az idén az első szegedi horgászegyesület, a Herman Ottó.
A Délmagyarország 2009. február 23-i számából átvett hír:
"A közel háromezer tagot számláló civil egyesület a jubileumi évben eltörölte a belépési díjat, és csökkentette a horgászjegyek árát. Idén először üdülési csekkel is lehet fizetni – tájékoztatott Kemény András elnök. Évfordulós horgászversenyt rendeznek gyermek, ifi, női, férfi és veterán kategóriában. Minden eddiginél több zsákmányról gondoskodnak: az egyesület vizeibe összesen több mint 300 mázsa halat telepítenek. Az állomány februárban, áprilisban, júniusban és októberben is gyarapszik, ősszel „jubileumi módon", 75 mázsával. Enyhítették a horgászrendet is: idén naponta 3 kiló nemes és 5 kiló egyéb hal vihető haza, és feloldották a compó horgászati tilalmát is."
Eddig a hír. Az utolsó mondatot őszintén szólva nemigen értem: milyen fogási kategória a "3 kiló nemes hal"? Három db méretkorlátozással védett halat éppen el tudok képzelni, lehet, hogy hihetetlen, de már fogtam is(néha összejön nekem is). A februári telepítés híre is meglepetésként ért: eddig azt hittem, eléggé tájékozott vagyok egyesületem ügyeiben! A cikk egyébként név nélkül, "munkatársunktól" megjegyzéssel jelent meg: a Délmagyarországnak tudomásom szerint van több, lelkes horgász újságírója, ők nem követték volna el ezt a durva hibát!


Google


Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.