Hangonyi sporthorgász tó

Share this

A Hangonyi tó Ózd közelében, Hangony és Kissikátor közötti út mellett található, egy 250 méteres magánúton közelíthető meg.
A tó 1960-ban létesült, az egykori Hangony völgye MGTSZ építette. A jelenlegi tulajdonosok 1998-ban vásárolták meg.
Völgyzárógátas tó, melynek vízszintje egy barátzsilippel szabályozható. Átlagos vízmélység 1,5 m, a víz minősége kiváló. A tavat a Renget patak, a Vermes patak és több forrás táplálja, melyek egy része a mederben van. A vízhozam biztosítja, hogy a tó teljes vízmennyisége évente kétszer-háromszor kicserélődjön. A vízgyűjtő területen ipari, mezőgazdasági, kommunális létesítmény illetve tevékenység nincs. A tó az ország egyik legszebb erdei tava, a partot három oldalról erdő határolja, területe 8 hektár.
A tó jelentős természetes halállománnyal rendelkezik, melyet keszegfélék, kárászok, sügérek alkotnak. A rendszeres telepítéssel alakult ki a ponty, amur, harcsa, csuka, süllő és balin halállomány. A telepítésekkel a törpeharcsa is bekerült a tóba.
2010-től a tulajdonosok lehetővé tették a napijegyes horgászatot. A napijegyes horgászoknak az országos horgászrendet és a helyi horgászrendet kell betartani.

A legolcsóbb napijegyes tó, ahol a felnőttek már 1.000-Ft-ért horgászhatnak 06-18 óráig.
Éjszakai horgászat 2.000-Ft, 20-06 óráig.
Állandó kedvezmények (gyermek, családi, kísérő). Bérletváltási lehetőség.

A Hangonyi tó sporthorgásztó, ahol a fogott halat vissza kell engedni a vízbe, vagy napi áron lehet megvásárolni.
Hal árak:
- Ponty: 1.000 Ft /kg
- Amur: 800 Ft /kg
- Harcsa, csuka, süllő 2.000 Ft /kg
- Balin 1.500Ft/kg
- Kárász, keszeg, sügér, egyéb 600 Ft /kg

A vízpart gépjárművel megközelíthető, de parkolni csak a kijelölt helyen lehet. A parkolás ingyenes.
A tó honlapja: A hangonyi tó

Néhány kép a tóról:

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.