Feederbotos horgászat alapjai

A feederbotos horgászat a kedvenc horgászmódszerem. Alapvetően az ún. egyéb halakra, keszegre, kárászra szeretek horgászni, a spicc, ill. rakós botos horgászat mellett ez a legfogósabb módszer. Előnye a spiccbotos horgászathoz képest a nagyobb meghorgászható terület és fárasztási lehetőség, a rakós botos horgászatnál csak egyetlen téren jobb: árban.
Nagyon szeretem ugyan a feederes horgászatot, de nem tartom magam igazi szakértőnek a témában, ezért a bemutatáshoz külső szakértők segítségét vagyok kénytelen igénybevenni.
A feederbotos horgászat tömör összefoglalója:
A féderezés a legérzékenyebb fenekezős horgászmódszer. Ebben az esetben a botot nem merőlegesen, hanem párhuzamosan helyezzük el a parthoz képest. Kapásjelzőt nem használunk, ugyanis a feederbot vékony spicctagja tölti be a kapásjelző szerepét. Bedobás után a zsinórt megfeszítjük és a botot letesszük. A zsinór feszességét úgy állítjuk be, hogy a spicctag hegye kb. 3-5 cm -t kilógjon a bot síkjából. A kapást a spicc hegyének elmozdulása jelzi. Ennél a horgászmódszernél nincs hasa a damilnak, a bevágáskor nincs időkésedelem. A feederes végszerelék összeállítása a következő: a 18 - 25-ös főzsinórra tegyünk egy gubancgátló csövet, amelyre ráteszünk egy feederkosarat. Ezután a főzsinórra kössünk egy forgót vagy egy forgókapcsot. Majd a főzsinórnál valamivel vékonyabb előkezsinórra kössünk egy, a fogni kívánt hal méretének megfelelő horgot. Az előke 15 - 30 cm körüli legyen, és ezt az előkét kössük a forgóra.
Forrás: pecatipp.5mp.eu
Nagyon sok kitűnő videófelvétel található feederes témában a neten, ezek közül az egyik legjobbat beágyaztam ide. Kissé reklámszagú, de mivel ezt a bejegyzést garantáltan csak horgászok olvassák, gondolom senki sem fog emiatt megorrolni rám... Ha valaki még nem látta volna: a Sport1 tévé sugározta, és a Kapitális horgászportál adminisztrátora, bmihályka tette fel a Youtube-ra.
Feederbotos horgászat - videófelvétel

Regisztráció és bejelentkezés után nyugodtan szólj hozzá a bejegyzéshez, kíváncsian várom a megjegyzéseket!

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.