2,2-es dévér a Tiszán

Ma hajnalban a Tiszára mentem horgászni, abban bíztam, hogy eléggé visszahúzódott már a víz a múlt heti áradás után. Ez a várakozásom bejött, de szinte semmi más. Ha nem fogtam volna az alábbi dévért, a kirándulás teljesen eredménytelen lett volna.

6.20-kor volt egy bátortalan kapásom, meg is fogtam szerencsésen, bár olyan gyengén védekezett, hogy a szákolásig nem is sejtettem, mekkora. A felszerelés 3 m-es pickerbot, 20-as főzsinór, 16-os előke, apró, hosszúszárú horog. Az etetőanyag Erdei Attila-féle pörköltkeverék, a csali pedig csonti volt.
Érdekes, hogy a Tiszán soha nem lehet biztosra menni. A víz szép tiszta volt, sokat lassult is az előző héthez képest. Ideálisnak tűnt a helyzet, kapásom mégis csak három volt 5-től 9-ig. Mondjuk én éppen azt szeretem a folyóban, hogy bármikor bármi jöhet, mint most is!

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.