Változások a Desedán

A kaposvári horgászok kérésére a város közgyűlése szeptember elsejével megváltoztatta a Deseda horgászatára vonatkozó önkormányzati rendeletet.
A közgyűlési előterjesztés szövege:

A Deseda tó és környékének a horgászrendjére vonatkozóan jelenleg a Deseda tó és környékének használatáról és védelméről szóló 53/1993. (XII.15.) önkormányzati rendelet szabályozása alapján a horgászat nyári időszámítás ideje alatt 5.00 órától 22.00 óráig-, téli időszámítás ideje alatt 7.00 órától 17.00 óráig engedélyezett.
Éjszakai horgászat egész évben tilos, kivéve június 1 - szeptember 30. között péntek és szombat éjjel a kaposfüredi szőlőhegy alatti partszakaszon a csónakkikötőtől északra, a szőlőhegy északi vonaláig bezárólag, délre a Dögkúti-öbölig, valamint a keleti parton a strand északi vége és a csónakház között.
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatához a Deseda Horgász Egyesület tagjai részéről jelzés érkezett melyben kérték, hogy az éjszakai horgászati rendet, illetőleg a tevékenység végzéséhez engedélyezett partszakaszt vizsgáljuk felül. Az Egyesület vezetőségével történt egyeztetést követően indokoltnak látjuk a Deseda tavon az éjszakai horgászat szabályozásának módosítását az alábbiak szerint:
Éjszakai horgászat kizárólag az alábbi időtartam alatt engedélyezett:
- június 1 - augusztus 31 -ig a hét minden napján,
- szeptember 1 - október 31 -ig pénteken és szombaton.
Az éjszakai horgászatra kijelölt területek a kaposfüredi szőlőhegy alatti partszakaszon a csónakkikötőtől északra, a 67-es útig bezárólag, illetőleg a Joker öbölben. A toponári oldalon a strand északi vége és a csónakház között, valamint a zártkertek végétől az öbölben lévő hídig.
Javasoljuk, hogy a horgászat az előző bekezdésben meghatározott területen kívül a nyári időszámítás ideje alatt 5.00 órától 24.00 óráig-, téli időszámítás ideje alatt 6.00 órától 19.00 óráig legyen engedélyezett.

style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-8382789222336479"
data-ad-slot="8909257286"
data-ad-format="link">

Kaposvár alpolgármestere, Borhi Zsombor reményei szerint, ha több horgászt engednek a partra, több lesz a figyelő szem, ezáltal növekszik a rend és a biztonság, kevesebb lesz a rabsic is a Desedán.
Szegediként csak annyit fűznék ehhez hozzá, hogy jártam már a Desedán. Korábban is példaként lett volna elénk állítható az a rend és tisztaság, amit ott tapasztaltam. Aki ismeri a Fehérpartot, járt már a Boszorkányszigeten, tudja, mire gondolok...

A cikk eredeti közlése:

style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-8382789222336479"
data-ad-slot="8909257286"
data-ad-format="link">

...

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.