A szegedi Vértó horgászrendje és egyéb tudnivalók

Share this

Szegeden több apró záportározó található, egyik-másikban még horgászni is lehet. Mind közül a legszebb, legigényesebb kialakítású a Vértó. A Csongrádi sugárúti Európa-liget, a Vértói út és Rókusi körút által határolt területen található ez a kis tó, trolibusszal, villamossal és autóbusszal egyaránt könnyen megközelíthető. 2014 októbere óta a Szegedi Vízmű Zrt. üzemelteti a tavat vállalkozási alapon. Megkotorták a medret, 10 db stéget telepítettek, melyből egy megközelíthető mozgáskorlátozottak által is, valamint építettek egy szép kis faházat. Itt lehet bejelentkezni horgászatra.
Engedély váltható éves- és napijegy, kedvezményes napijegy nyugdíjasok számára, valamint sporthorgász jegy. Sporthorgász jeggyel hal nem vihető el, 4 kg-nál nagyobb nemes hal pedig egyébként sem tartható meg!
Részletes információk a tóról és a helyi horgászrendről a Vízmű honlapján találhatók!

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.