A method lelke

A method feeder kategóriájába tulajdonképpen azok a klasszikus formájú és típusú kosarak tartoznak, amelyekre egyszerűen rá kell gyúrni az etetőanyagot. Voltaképpen a modern method feederek a régi, mondhatni tradicionális etetőkosaras fenekezés továbbfejlesztett változatai. A method feederes módszer lényegi alapeleme, a vastag, 0,22-es átmérőjű monofilnál nem vékonyabb főzsinórra húzott nagyméretű, kemény etetőanyag gombóc, s az alatta igen kis távolságra elhelyezkedő, ezáltal nagyon rövid előkére kötött horog. A kellő mértékben ragadóssá kevert etetőanyaggal jól megtömött kosárnak bizony súlya van, melynek a kívánt célba juttatásához erős, a nagy igénybevételt maximálisan bíró feederbotra van szükség. Értelemszerűen ehhez a módszerhez nem választhatunk a vékony zsinórok közül, csakis a 0,20-0,22 mm fölötti átmérőjű monofil, vagy a 0,12 mm-nél vastagabb fonott zsinórok jöhetnek szóba, melyek bírják a súlyos kosár bedobásakor fellépő nagy erőhatásokat. Mellesleg nem elhanyagolható ebből a szempontból a rövid előke használata következtében bekövetkező rendkívül vehemens kapás, illetve az ezzel a módszerrel fogható tekintélyes mérető halak súlya!

style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-8382789222336479"
data-ad-slot="7275174117"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true">

Alapvető követelmény – hozzáteszem nem csak ennél a horgászmódszernél – hogy főzsinórunk, és felszerelésünk többi elemének teherbíró képességével azonos arányt és minőséget képviseljen az előkezsinórunk is. Tekintettel arra, hogy ennél a horgászmódszernél hossza nem lehet több néhány centiméternél, erre a célra sok horgásztársamhoz hasonlóan jómagam is vékony fonott zsinórt használok. A Carp Expert fonott előkezsinórjai, mint például a Pitch Black, a Mud Brown, Moss Green, Sinking olive Green nemcsak szakítószilárdságuk miatt, hanem rendkívül kedvező – a talaj színétől nem elütő – árnyalattal rendelkeznek, mindamellett kellőképpen lágyak is. A feederboton jelentkező kapás tulajdonképpen a nehéz kosár és a rövid előke összhatásából eredményeződik, a hal ugyanis már a csalink felszippantásakor megakasztja önmagát, s nekünk már az azonnali első megiramodására kell nagyon gyorsan reagálnunk.
Javaslom, ha valaki nagyobb távolságban keresné a parttól a halakat, az iktasson be egy pár méter hosszúságú erősebb, vastagabb zsinórszakaszt (dobóelőke) a biztosabb, erőteljesebb dobások kivitelezhetősége érdekében.
Method szettek itt!

Az energofish.hu szakértőjétől kölcsönzött ajánlati leírás!

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.