A horgászipar

Az Európai Unióban kb. 25 millióan horgászunk.
2900 cég tevékenykedik horgászcikk gyártás területén, 100.000 fő dolgozik csak a horgászcikk forgalmazás területén.
Az éves árbevétel 5 milliárd euró körül mozog.
Több mint 13.000 horgászbolt várja a horgászokat.
Horgászturizmussal együtt a szektor forgalma meghaladja a 25 milliárd eurót.
Jól láthatóan komoly jelentőségű ipari és szolgáltatási területről van tehát szó. Elemi érdeke 25 millió horgásznak és több ezer gyártónak, a kereskedelem és idegenforgalmi szolgáltatások résztvevőinek Európa környezeti állapotának megóvása, horgászati lehetőségeinek javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése. A horgászipar Magyarországon is fejlettnek mondható, alább bemutatjuk az iparág néhány képviselőjét.

EXNER horgászúszók
"Termékeinket több mint húsz országba exportáljuk a világ szinte minden részére, ahol az úszós horgászmódszereket kedvelik. Az általunk gyártott horgászeszközök minősége, gyártókapacitásunk nagysága nemzetközi szinten is a legjobbak között van. Szenvedélyes horgászként és a környezetünk védelme iránt elkötelezett emberként nagyon fontosnak tartottam a 2007-ben átadott új üzemünk környezettudatos tervezését, és hogy az alkalmazott gyártótechnológiák ne elavult környezetszennyező rendszerek legyenek.
Köztudott, hogy manapság a horgászcikkek többségét a Távol-Keleten gyártják, de úgy gondolom, hogy az európai gyártásnak is vannak elvitathatatlan és nagyon jelentős előnyei. Elég, ha a gyártás rugalmasságára, a képzett munkaerő és fejlett technológiák miatti magas minőségre, a rövid gyártási és szállítási határidőre, az új minta termékek gyors előállítására, a kiváló ár-érték arányra gondolnunk."

CUKK halcsali
"Azt a kiemelkedő hírnevet és azt az Európa-szerte jelentős forgalmat, melyet a nagy nyugati csaligyártók 70 - 100 év alatt értek el, a CUKK 25 év alatt valósította meg, miközben egyszemélyes mini vállalkozásból Európa-hírű, nagy forgalmú, elismert céggé fejlődött. A céget jelenlegi tulajdonosa és igazgatója, Juhász László alapította 1982-ben. A CUKK termkeinek számát folyamatosan bővíti és egyre több országba szállítja azokat."

Dovit termékek
"Etetőkeverékek, konzervcsalik, aromák, adalékanyagok, magvak, magmixek, CSL AMINO termékcsalád, színezékek, etetőpelletek, horogpelletek, egyéb horgász termékek."

Horváth horgásztermékek
"Cégünk családi vállalkozásként 1972 óta foglalkozik műanyag fröccsöntéssel. A horgászcikk piacon 1982 óta vagyunk jelen. Termék skálánk tároló dobozokból, kapásjelzőkből és különböző saját tervezésű, ötletes szerelék kiegészítőkből áll. Alap elvünk: kiváló minőségű, praktikus termékek gyártása a legjobb alapanyagokból. Célunk, hogy olyan eszközöket fejlesszünk ki, amelyekkel megkönnyítjük és élvezetesebbé tesszük a horgászatot."

TOP MIX termékek
"A termékpaletta kialakításánál nagy segítség a több, mint 40 éves horgász és a több, mint 30 éves versenyzői pályafutás, mely időszak alatt nagyon sok hazai és nemzetközi tapasztalatot sikerült begyűjteni. A vállalkozás jelenleg is a hazai piac vezető etetőanyag gyártója, de folyamatosan növekszik a magas minőségű horgászbotok és egyéb, magas igényű horgászcikkek gyártása és forgalmazása is. Jelentős a vállalkozás exportja is, a termelésnek mintegy 40%-a kerül Európa 11 országába."

Benke-féle horgászládák
Horgászládák, csali- és etetőanyag-tartók, szállító eszközök, egyéb kiegészítők.

BIWAK horgász lakóautók
"Az egyedi lakóautó építéssel elérhető, hogy csak a tényleg szükséges technikai berendezések kerüljenek beépítésre. Azok viszont hiánytalanul."

Gigant Baits bojli
"Heti rendszerességgel szállítunk Budapestre, a jelentősebb horgászcikk nagykereskedelmi cégeknek. Ezen kívül, területi képviselőink közvetlenül a kereskedőkhöz tudják eljuttatni termékünket. A teljes országos szintű terítés mellett, nagy hangsúlyt fordítunk az exportra. A környező országokba - Ausztria, Horvátország, Csehország, Ukrajna, Románia - már kiépítettük gazdasági kapcsolatainkat, remélhetően az országok listája tovább bővül.
A Gigant Baits Bojli a legfrissebb készbojli a piacon!
A frissesség garanciája = védőgázas csomagolás!
Az idei évben, új csomagolás technológia bevezetésével fokoztuk tovább a Gigant Baits bojlik fogósságát. A készbojlik legfőbb hátrányos tulajdonsága, a házilag készített bojlicsalikkal szemben, a magas koncentrációban hozzáadott tartósítószer tartalom. Több éves kísérletezés után, megtaláltuk azt a csomagolástechnológiát és biológiai gázkeveréket, amivel hozzáadott tartósítószerek nélkül, akár több éven keresztül is biztosítható a készbojli eltarthatósága! 2009-es évtől kezdődően, a piacon elsőként, minden tasakos kiszerelésű bojlicsalinkat teljesen gáz és aromazáró, védőgázas csomagolásban hozunk forgalomba! A speciális biológiai gázkeverék megóvja a bojlijainkat az
oxidációtól, az avasodástól és természetesen minden mikrobiológiai fertőzéstől. A szavatossági idő teljes tartama alatt biztosított a gyártás napján jellemző frissesség, minőségromlás nélkül!"

Cralusso folyóvízi úszó
"Az innovatív Cralusso horgász termékek megkönnyítik és eredményesebbé teszik a horgászatot. Ezek a termékek világbajnoki, Európa-bajnoki és nemzeti bajnoki címek megszerzéséhez segítették használóikat."
Termékek: folyóvízi úszók, állóvízi úszók, balsafa cseppúszók, aprócikkek, forgók, zsinórok, horgok, féder kosarak, súlyok, ruházat.

Horgász és hobby csónakok
"Minden, ami egy csónakkal kapcsolatban Önnek eszébe jut: csónakkészítés, horgászcsónakok gyártása, forgalmazása, javítása, felújítása."
WELFEX Bt. 8372 Cserszegtomaj, Mandula köz 7/b

MAROS Mix, Makó
"Pont 20 év telt el azóta, hogy a 30 éve versenyző Ambrus Tibor és csapattársa Barna Szilárd elkezdték gyártani és forgalmazni a Maros Mix etetőanyagokat. A két horgász hatalmas álma vált ezzel valóra. A kezdetekben még csak pár fajta keveréket készítettek, de a kitartó, szorgalmas munka meghozta a várva várt eredményt, mivel jelenleg Magyarország egyik piacvezető halcsali gyártójává nőtte ki magát a vállalkozás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy napjainkban már közel 250 darab kiváló minőségű cikkelem
található a Maros Mix termékpalettáján!
Munkájuk hatékonyságát igazolja: az elmúlt években a Maros Mix csapathoz tartozó versenyhorgászok kimagasló nemzetközi eredményeket is maguknak tudhatnak a magyar halfogó válogatottak tagjaiként. A Maros Mix csapat versenyzői eddig 25 világ- és Európa bajnoki érmet szereztek. Továbbá 2005-ben nemcsak csapattársaikat, hanem a magyar ifjúsági és a harmadik helyezett női válogatott csapatot is támogatni és segíteni tudta. Valamint az
idén Portugáliában megrendezett Veterán Világbajnokságon az előkelő második helyet szerezte meg a Maros Mix által szponzorált magyar csapat!"

Share this

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.