Bugaszegi-tó/Balatonboglár

Share this

A Bugaszegi-tó kezelője a Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület(Balatonboglár). A valamikori berek területén található, aljzata kemény tőzeges, helyenként vékony iszapréteggel borított. A víz az északi töltés mellett a legmélyebb, átlagos mélysége 1.5 m. Területe kb. 25 ha.

A tó megközelítése:
Az M7-es autópályáról a 142 km-es táblánál, a balatonboglári kitérőnél kell lejönni, majd az autópálya felett átívelő híd déli tövében jobbra, a Csere Csárda felé. Innét 1300 méteres, részben aszfaltozott, részben lekövezett úton kell tovább haladni a tópartig.

   

Jellemző halai: amur, balin, csuka, dévérkeszeg, harcsa, kárász, menyhal, ponty, süllő.

Néhány helyi szabály: horgászni az északi és keleti töltésen, valamint a nyugati oldalon elhelyezett stégeken lehet. Az 5 kg feletti pontyot elvinni nem lehet, kifogója egy napijegyet kap ajándékba.
Fogható halmennyiség vendégként: 2 db nemes hal, 5 kg egyéb hal.
Felnőtt napijegy: 2400 Ft. Ifi napijegy: 1200 Ft. A tóparton váltható, a halőrnél.
Halőr telefonszáma: +36704114198

További tájékoztató a tó honlapján érhető el.

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.