A Tiszaugi holtág

Share this

A Tiszaugi holtág Tiszaug község és a 44-es főút között található, Kecskemét irányából elhagyva a Tisza hidat, jobb kéz felé. A főútvonalról letérve megközelíthetjük akár a falu felőli oldalt, akár a belső félszigetet is. Szokásos patkó alakú víz, horgászhelyek a faluban és a holtág belső félszigetén egyaránt találhatók.

A holtág természetes lefűződéssel alakult ki, mentett oldali holtág. Hossza 3,7 km, átlagosan 100 m széles, átlagos mélysége 2,3 m. A vízterület tulajdonosa a helyi önkormányzat, kezelője 2007 óta a Király és Társai Halászati Kft.

A holtágban leggyakrabban fogható halfajok: ponty, amur, harcsa, süllő, csuka, angolna, busa, keszegfélék, kárász és törpeharcsa. Látható, hogy a víz élővilága igen változatos.

A tavon alapvetően az Országos Horgászrend érvényes, néhány eltéréssel. Nincs például fajlagos fogási tilalom egyetlen halfajra sem, 6 kg-nál nehezebb pontyot elvinni tilos, a védett tavirózsák között csónakázni, 50 méteres körzetükben horgászni tilos! A tavirózsák leginkább a tó végének falu felőli részén találhatók!

A holtágon éves és napi jeggyel lehet horgászni, ezek az alábbi helyeken vásárolhatók meg:
Ho-Ho horgászbolt
Kecskemét, Füzes u. 6.
Megapeca Horgászáruház
Kecskemét, Ceglédi út 86/b
Kék Marlin horgászbolt
Kecskemét, Czollner tér 2.
Zöld Elefánt vendéglő
Tiszaug, Rákóczi Ferenc út 61.
Horgász, Virág, Ajándékbolt
Tiszaug, Rákóczi Ferenc u. 69.
Kalócz-ker Kft.
Lakitelek, Széchenyi krt. 64.

Halőr telefonszáma: +36703183909

A Tiszaugi holtág hivatalos honlapja.

A portál tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a portálon hozzáférhető tartalom pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért – az üzemeltető által felhasznált nagyszámú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt – az üzemeltető nem felel.